InfoSuite Case Story

InfoSuite leverer uvurderlig viden
til salgsafdelingen

Kosan Gas’ salgsorganisation strækker sig over fire lande; Danmark, Norge, Sverige og Finland, og virksomheden beskæftiger 10-15 sælgere. For Kosan Gas har implementeringen af InfoSuite BI haft meget stor betydning for, hvordan der arbejdes med salg:

”Førhen arbejdede vi ofte ud fra en formodning om, hvor meget vi tjente på kunderne, men der var en række ubekendte faktorer, som vi ikke altid fik med. Med InfoSuite har vi jo det hele med inde i vores analyse af kunderne – salgstal, omkostninger, distribution og så videre”, forklarer Steffen Kaa, som er systemkonsulent hos Kosan Gas.

Ifølge Steffen Kaa har de dybdegående analysemuligheder i InfoSuite således givet sælgerne en uvurderlig viden om de kunder, de arbejder med:

”Gennem InfoSuite kan vi nu se hvilke kunder, der giver os en for lav indtjening, og vi kan undersøge hvorfor det forholder sig sådan, hvilket er utroligt værdifuldt for os. Det har givet en klarhed og gennemskuelighed i forhold til forretningen og en indsigt i, hvad vi egentlig tjener på hver enkelt kunde”.

Om Kosan Gas

Kosan Gas er én af Nordens førende leverandører af gas i tanke. I Danmark er virksomheden desuden markedsleder af gas i flasker. I mere end 90 år har Kosan Gas leveret gas til virksomheder og private forbrugere.

Kosan Gas har mere end 1.500 forhandlere af flaskegas i Danmark og tilbyder derigennem hurtig og pålidelig gaslevering til flere end 5.000 nordiske erhvervs-/industrikunder og private forbrugere.

Kosan Gas er ejet af det amerikanske energiselskab UGI Corporation og beskæftiger omkring 80 medarbejdere. Virksomhedens hovedkontor ligger i Viby ved Aarhus.

KosanGas bruger InfoSuites BI-værktøj

Salgsbudgetter indtastes i InfoSuite

I forbindelse med indtastningen af salgsbudgetter bruger man hos Kosan Gas nu også InfoSuite Budget.

”Førhen budgetterede vi ved hjælp af regneark eller printede lister som blev sendt rundt i organisationen. Når sælgerne så havde indsat deres budgetter, blev de sendt tilbage igen, og så skulle de rettes til, og dermed blev der ofte sendt budgetter frem og tilbage, så det var en utroligt tung og langsommelig proces.”

“Vores budgetteringsproces er blevet meget hurtigere med InfoSuite. Så snart jeg åbner op for budgetindtastningen, kan sælgerne gå i gang med at lave deres individuelle budgetter. Det har virkeligt effektiviseret arbejdet med budgetlægning”.

Hos Kosan Gas fungerer InfoSuite også som en genvej til viden om alle virksomhedens omkostninger:

“Vi har fået samlet et overblik over vores forskellige omkostninger i InfoSuite. Tidligere arbejdede vi med printlister, som kom en gang om måneden, men nu har vi et overblik over omkostningerne, som er tilgængelige i InfoSuite, og som er opdaterede fra dag til dag.”

Mød flere InfoSuite-kunder

Amgros arbejder med budgettering i InfoSuite