InfoSuite Case Story

InfoSuite holder
Solina
opdateret på
forretningen

Solina Denmark har været kunde hos InfoSuite i mere end ti år. Fødevarevirksomheden bruger både InfoSuites BI- og budgetværktøj, og det giver dem en lang række forretningsfordele – herunder et bedre overblik over forretningen.

Og overblikket er afgørende for en fødevarevirksomhed som Solina, der konstant skal følge op på indtjeningen for at sikre en god forretning.

Derfor er værdien af InfoSuite heller ikke til at overse, når man spørger Jakob, der er Finance Manager hos Solina Denmark.

”Værdien ved InfoSuite er, at vi hele tiden ved, hvad der foregår, især når der drejer sig om så mange forskellige kunder og varer. Det er vigtigt for os at vide, især når det omhandler omsætning og dækningsgrad.

Vi har haft InfoSuite i mange år, og både produktet og samarbejdet med InfoSuite fungerer rigtig godt,” udtaler Jakob.

Om Solina Denmark

Solina Denmark er blandt Danmarks førende leverandører af krydderiblandinger, marinader, funktionelle ingredienser samt komplette koncepter til forædling af fødevarer.

Virksomheden er placeret i produktionsfaciliteter i Stilling og beskæftiger ca. 110 ansatte og er en del af Solina Group.

Solina Group er en international koncern, der har hovedsæde i Frankrig og 18 produktionsenheder i Europa.

Forretningsanalyser skaber værdi

Solina anvender især InfoSuites BI-analyser i salg, finans og produktion. Men det primære formål er at følge med i salg, dagens ordre-indgang samt ordrebeholdningen. Disse data bliver løbende præsenteret i den daglige rapportering. På salgssiden anvendes InfoSuite blandt andet til at følge op på dækningsgraden:

”Vi har opsat analyser og dashboards, der dagligt informerer os om salg og dækningsgrad, så vi kan være on-top på dem. Det giver os muligheden for at følge forretningen helt tæt”, forklarer Jakob, der er Finance Manager hos Solina Denmark.

Derudover skaber de mange dimensioner i InfoSuite et vigtigt overblik over forretningen:

”Vi kan følge salget på forskellige dimensioner og kombinationer af eksempelvis sælgere, produktgrupper, kundegrupper og helt ned på vareniveau. Det giver stort overblik, da vi har flere tusinde varer hos os. Det kræver selvfølgelig grundig struktur i vores stamdata, men når det er på plads, er det nemt at mingelere rundt i ved hjælp af InfoSuite.”

”Produktions-afdelingen følger dagligt deres leveringsgrad i InfoSuite. Det virker, som det skal, og det er nemt at strikke forskellige analyser sammen.”

Et vigtigt værktøj til controlling

InfoSuite producerer eksempelvis analyser, der er udviklet til at være i tråd med koncernens rapporteringstemplate, hvilket har haft en positiv indvirkning på især finansdelen.

InfoSuite fungerer som værktøj til controlling og opfølgning, da analyserne er sat op således de eksempelvis kan kombinere resultatopgørelsen i matrix af både funktions- og artsopdeling. Det sætter jeg stor pris på, da det assisterer mig meget i mit daglige arbejde”, udtaler Jakob.

InfoSuite Budget er “en stor besparelse på ressourcer”

Solina Denmark er blandt de af vores kunder, der også har investeret i vores budget-løsning. Og for Solinas vedkommende har der været masser af værdi at hente i at droppe budgetteringen i regneark:

Vi er fri for at skulle holde styr på flere forskellige Excel-ark og inputs fra medarbejdere. InfoSuite Budget giver et væsentligt bedre overblik, og sælgerne kan nu registrere på samme tid. Det har givet en stor besparelse på ressourcer, at de kan gøre det så koncentreret”, udtaler Jakob

Derudover er det muligt for medarbejderne selv at vælge de analyser og tal, der er interessante for dem.

”I InfoSuite Budget vælger vi selv, hvilke tal fra hvilke niveauer vi vil se nærmere på, eksempelvis sælgerniveau og vareniveau. Generelt er det en meget fleksibel løsning, der gør det nemt at finde de ønskede tal. På den måde kan vi have et råt udkast til et salgsbudget klar på et par dage”, siger Jakob.

Mød flere InfoSuite-kunder

Amgros arbejder med budgettering i InfoSuite

Har du spørgsmål?

Så ta’ endeligt kontakt til mig! Jeg er altid klar på en snak om, hvordan InfoSuite og vores løsninger kan skabe værdi for dig og din virksomhed.

Anne Mette Christensen
2526 5126
amc@infosuite.dk