Project Description

Spar tid med en Business Intelligence-løsning

Alle virksomheder har begrænsede ressourcer, og den vigtigste ressource af alle er tid.

Du og dine kolleger kan spare rigtig meget tid ved at implementere en BI-løsning frem for at arbejde med ufuldstændige og decentraliserede rapporterings-løsninger.

Her får du fem genveje til hvordan I kan spare tid med BI, krydret med eksempler fra vores kunder.

Spar tid med Business Intelligence

Tidsbesparelse nr. 1: Data indhentes, beriges og konsolideres automatisk

Indhentningen af data til analyse indebærer i mange virksomheder flere manuelle processer der skal tilrette data og sikre, at de er sat rigtig op og at dataene kommer ind de rigtige steder.

Dertil kommer, at det manuelle arbejde ofte fører til, at der kun følges op på nøgletal ugentligt, månedligt eller måske endda kun kvartalsmæssigt.

En stor fordel ved Business Intelligence er, at hele processen med databehandling fungerer automatisk helt ned på dags- og timebasis, hvilket gør det nemt at følge forretningen i realtid i stedet for med en måneds forsinkelse.

Tidsbesparelse nr. 2: Slut med håndtering af komplekse regneark

Regneark lader dig opsætte fine tabeller og grafer på baggrund af dine data. Men hvad gør du, hvis du ønsker at tilføje en kolonne, eller hvis du kommer i tvivl om nogle af tallene er udregnet korrekt? Du starter ofte forfra eller bruger megen tid på at tilpasse analyserne, på trods af at du blot ønskede at se tallene fra en lidt anden vinkel.

En del af dynamikken forsvinder i analysearbejdet, hvis du for ofte er nødt til at lade dig begrænse af manglende overblik eller er nødt til at starte forfra, hvis du ønsker at se dataene fra en helt anden vinkel eller anvende en ekstra dimension.

Med en BI-løsning vil du kunne vende og dreje dine analyser med få klik, og få det billede du ønsker med det samme. Dermed bliver ad hoc rapportering meget mere tilgængeligt for alle i virksomheden der måtte ønske at se tallene på deres egen måde.

Tidsbesparelse nr. 3: Rapporterings-hajen bliver ikke flaskehals

Ønsker du ikke selv at bruge tid på at bøvle med regnearkene eller lignende rapporteringsløsninger, sender du måske en forespørgsel videre til jeres regnearks-haj og beder vedkommende lave den ønskede analyse.

En fleksibel BI-løsning vil gøre det nemt for dig selv at jonglere rundt med analyseopsætningen; hvilket betyder at ikke behøver spilde tiden på at videregive beskrivelser af ønskede analyser til en kollega som kan lave opsætningen for dig. Du slipper således for at vente på den færdige analyse, og din kollega slipper for at bruge tid på at lave analyser til dig og andre personer i organisationen.

Et fleksibelt og intuitivt BI-setup vil dermed også betyde at de it-kyndige i organisationen ikke bliver flaskehalse for andres analyse-ønsker.

Tidsbesparelse nr. 4: Slut med at lave klippe-klister rapporter til ledelsen

I mange virksomheder sammensættes ledelsesrapporter manuelt i regneark eller pdf-filer. Det bliver hurtigt et større klippe-klister arbejde, specielt hvis rapporterne inkorporerer flere forskellige typer af analyser og datasæt. Det kan være en enorm tidsrøver, samtidig med at de færdige rapporter ofte er meget store eller ikke helt indeholder de optimale analyser.

De fleste BI-løsninger tilbyder funktionaliteter der lader dig afsende automatiske mails med de ønskede analyser til ledelsen og øvrige interessenter. Der er ikke behov for at sidde og klippe-klistre hver gang rapporten skal sendes afsted, og analyserne indeholder præcis de data der ønskes.

Tidsbesparelse nr. 5: Hurtigere analysearbejde med gennemskuelige analyser

Det er helt afgørende for de fleste virksomheder at kunne træffe hurtige beslutninger, og kravene om gennemsigtighed stiger og stiger.

Med en BI-løsning vil I arbejde ud fra én fælles analyseplatform. Derved slipper I for at spilde tiden på at diskutere hvem der har de rette analyser og tal, og I får samtidig et effektivt overblik der hurtigt kan nedbrydes til detaljeret indsigt i alle væsentlige områder.

Mulighederne for individuelle tilpasninger af analyserne sikrer ligeledes at analysearbejdet effektiviseres og målrettes den enkelte medarbejder og afdeling. Dermed vil medarbejderne øjeblikkeligt kunne foretage velfunderede beslutninger på baggrund af store mængder af data.

Vil du også spare tid på din rapportering?

En velimplementeret Business Intelligence-løsning vil således spare dig for rigtig meget tidsspilde, samtidig med at du slipper for at bruge statiske og begrænsede analyser baseret på tal, der allerede er forældede.

Har du lyst til at se nærmere på InfoSuite Business Intelligence, så kan du prøve det ganske gratis og få et indblik i nogle af mulighederne. Vi kommer også gerne forbi til et uforpligtende møde hvor vi kan tale mere om hvordan din virksomhed kan få udbytte af en BI-løsning. Kontakt os allerede i dag for at høre mere.

Skal vi hjælpe dig til øget forretningsværdi?

Flere artikler