Project Description

Implementering af BI før skift af ERP

Hvorfor du bør implementere BI før skift af ERP

Gennem årene er vi ofte blevet mødt med den misforståelse at implementeringen af en Business Intelligence-løsning skal planlægges efter implementeringen af et nyt ERP-system. Intet kunne være mere forkert.

Der er mange gode grunde til at gøre præcis det modsatte. Sørg for at få implementeret en velstruktureret BI-løsning før I går over til det nye ERP-system. I vil blive vel belønnet og høste en lang række fordele.

Der er en række signifikante fordele ved at implementere Business Intelligence-løsningen inden skift af ERP.

  • Implementering af BI før ERP giver muligheden for at have adgang til vital forretningsinformation under en (lang) ERP-implementering.
  • I kan følge op på alle vitale rapporter og analyser, mens I skifter ERP, hvilket gør overgangen nemmere og mere overskuelig.
  • Det er nemmere at implementere en BI-løsning på et eksisterende ERP-system, hvor I kender datastrukturen og det derved er nemmere at teste datavaliditeten.
  • Efter implementeringen af jeres nye ERP er det kun nødvendigt at justere den mapning, der er til de nye ERP-data for at få adgang til dataene. Alle rapporter, analyser, kalkulationer, brugerautorisation, roller osv. skal ikke ændres.
  • Du har adgang til de historiske data sammen med de nye ERP-data fra dag ét.
  • BI-løsningen kan endda også bruges som guideline for de informationer man ønsker at det nye ERP-system skal give, for at kunne understøtte ledelses-beslutninger.
  • Implementeringen af en BI-løsning vil være hurtigere og billigere end en ERP-løsning, og vil muligvis endda kunne give det eksisterende ERP-system et længere liv. Alternativt kan I spare penge på licenser og vedligeholdelse ved at flytte de gamle ERP-data til et datawarehouse og derved kunne overgå til et nyt ERP-system og stadig have de historiske data i det gamle system.

Lad BI-løsningen hjælpe med at styre konfigurationen af jeres nye ERP-opsæt

Det kan ikke fremhæves nok, hvor vigtigt det er, at I overvejer ovenstående fordele, når I planlægger overgangen til et nyt ERP-system. Det kan virkelig skade bundlinjen, hvis jeres organisation efterlades med dårlige eller ingen rapporterings- og analysemuligheder over en længere periode.

Din BI-løsning skal defineres, så den understøtter jeres forretningsstrategi og jeres forretningsprocesser og samtidig give jer mulighed for at følge og måle jeres mest vitale nøgletal og indikatorer. BI-løsningen vil derfor styre, hvordan jeres ERP-system skal konfigureres og vil fungere som en guide og et kontrolsystem før, under og efter jeres ERP-implementering.

Vil du vide mere om hvordan InfoSuite Business Intelligence kan være gavnligt for din virksomhed, så book et uforpligtende møde hvor vi præsenterer mulighederne med udgangspunkt i jeres behov.

Flere artikler